Junioreiden lyöntipelin SM-kilpailut

29.6- 1.7 pelattiin Laukaan Peurunkagolfissa u18 ja u21 sarjojen lyöntipelin SM-kisat. Pojissa molempiin sarjoihin pääsi mukaan n. 60 kilpailijaa. Kilpailuun valmistauduimme normaalisti pelaamalla harkkakierroksen tiistaina ennen kilpailua, jolloin tutustuimme kilpailukenttään. Kisaan lähtiessä menestyspaineita ei suuremmin ollut, mutta tavoitteet silti korkealla.

Jaakko pelasi alle 18-vuotiaiden sarjassa ja Juho alle 21-vuotiaissa. Molempien ensimmäiset kierrokset olivat hieman tahmeita. Juho pelasi 79 lyönnillä ensimmäisen kierroksen ja kärsi birdien puuttumisesta. Jaakko selvitti ekan kierroksen 82 lyönnillä. Toiselle kierrokselle lähtiessä Jaakko oli n. 5 lyöntiä cut-rajasta ja Juho ihan cut-rajan tuntumassa. Toisena päivänä molemmat löysivät ihan erilaisen fiiliksen peliin ja molemmille henkilökohtaiset kilpailukierrosennätykset, Juho 70 (-2) ja Jaakko 73 (+1). Juho nousi hienolla kierroksella jakamaan kahdeksatta sijaa vain muutaman lyönnin mitaleilta. Jaakko teki myös hienon nousun cut-rajan sisäpuolelle sijalle 19. Juhon viimeinen kierros meni pipariksi ja mitalit jäivät haaveeksi. Juhon tulokset 79, 70, 86 (+19) oikeuttivat lopulta sijaan 25. Jaakon tulokseksi muodostui 82, 73, 79 (+18), joka oikeutti jaettuun 21. sijaan.

Tältä reissulta ei mitaleita ollut kotiin tuomisiksi, mutta Juholla seuraava mahdollisuus on jo ensi viikolla Kytäjä golfissa pelattavissa aikuisten reikäpelien SM-kisoissa 6-8. heinäkuuta. Jaakon seuraava kilpailu on FJT kiertueen 6. osakilpailu Kontiolahden Karelia golfissa 5-6. heinäkuuta.

 

Juho SM kisat

Kisalinkki Junioreiden lyöntipelin SM-kilpailutuloksiin

Alkukauden kilpailut


Kevään harjoiteltuamme Espanjan auringon alla 6-7 viikkoa Fuengirolan Lauro golfissa Tapani Saarentolan valmentavan Fuge Teamin mukana, aloitimme kilpailukauden Aluetourin ensimmäisellä osakilpailulla Kauhajoen Botnia golfissa toukokuun 8. päivä (sunnuntai). Reissuun lähdimme jo keskiviikkona, ja treenasimme muutaman päivän ennen kilpailua, koska Levillä ei voinut vielä harjoitella. Hyvä valmistautuminen näytti tuottavan tulosta, koska Jaakko voitti tuloksella 75 lyöntiä (+3) ja Juho löi 79 kertaa (+7) jolla hän oli jaetulla seitsemännellä sijalla neljä lyöntiä hävinneenä. Jaakon voitto ratkesi ensimmäisen uusintareiän birdiellä. Tulomatka onnistuneen kisan jälkeen sujui hyvin aina Lapualle asti jossa automme sanoi itsensä irti ja tulimme loppumatkan junan kyydissä, joten tapahtumilta ei tälläkään reissulla vältytty.

Juho Botnia golfissa

Kisalinkki Aluetourin 1. osakilpailuun

 

FINNAIR JUNIOR TOUR 2. OSAKILPAILU 14.-15.5.2016

Seuraavana kilpailuna oli Turun saariston kauniissa maisemissa Harjattula golfin Finnair Junior Tourin 2. osakilpailu 14-15. toukokuuta. Reissuun lähti vain Jaakko, koska Juholla oli kouluhommia hoidettavana. Reissukaverikseen Jaakko sai Vanhatapion Juhanin Rovaniemeltä. Sää kilpailupäivinä ei suosinut, koska vettä tuli enemmän kuin tarpeeksi. Lopulta sade otti niskalenkin pelaajasta ja tuloksena jaettu 55. sija (79, 84, +19).

Harjattula golf fjt2
Kisalinkki Junior Tour 2. osakilpailuun

 

 

ALUETOUR 2. OSAKILPAILU 22.5.2016

Kolmantena vuorossa oli Aluetourin 2. osakilpailu Vaasassa 22. toukokuuta. Tuloksena jaettu yhdestoista sija Juholle (78,+6) ja jaettu neljästoista sija Jaakolle (79,+7). Kilpailu oli erittäin tiukka ja pienet virheet ja missatut birdiet maksoivat paljon, sillä kuudetta sijaa jakoi viisi pelaajaa tuloksella +5 (77) ja toista sijaa kaksi pelaajaa tuloksella +2 (74).

Kisalinkki Aluetour 2. osakilpailuun

 

FINNISH TOUR 10.-11.6.2016

Seuraavana vuorossa oli Paltamon Finnish Tourin kilpailu 10-11. kesäkuuta. Kilpailuun lähdettiin lumen seasta, koska juuri lähtöpäivänä Lappiin tuli lunta ja menomatka Rovaniemelle asti sujui lumen seassa ajaessa. Kyseessä oli molempien ensimmäinen Finnish Tour kilpailu, joka saattoi hieman näkyä myös tuloksissa. Kilpailijoita oli n.120 jossa mukana n. 30 ammattilaista joille jaettiin 20 000 euroa palkintorahaa. Tuloksena molemmilla oli MC (missattu cut), mutta Juholla huomattavasti paremmalla tuloksella (82, 74, +12) kolme lyöntiä cut-rajasta. Jaakon tulokseksi muodostui hieman jopa järkyttävä (93, 82, +31) ja liikaa lyöntejä cut-rajasta. Kilpailu oli huomattavasti kovatasoisempi kuin AT tai FJT, koska kilpailun voitti European Tourillakin pelannut Peter Erofejeff tuloksella (66, 68, 66, -16).

 

dav

Kisalinkki Finnish Tour

 

ALUETOUR 3. OSAKILPAILU 20.6.2016

Kesäkuun 18. päivä lähdimme seuraavaan Aluetour osakilpailuun, joka pelattiin Lappajärven Järviseudun golfissa 20. kesäkuuta. Kilpailua ennen Jaakko oli jaetulla toisella sijalla Aluetour rankingissa ja Juho kymmenentenä. Kilpailu pelattiin hyvässä säässä, jonka avittamana Juho pelasi kauden parhaimman Aluetour kilpailunsa sijoittumalla jaetulle kolmannelle sijalle tuloksella +4 (76). Jaakon peli hyvästä säästä huolimatta ei lähtenyt rullaamaan alusta ja hänen tulokseksi muodostui +15 (87), joka oikeutti 26. sijaan. Kilpailun jälkeen ranking kääntyi päälaelleen ja Juho on tällä hetkellä kolmantena ja Jaakko seitsemäntenä. Huomattavaa oli myös se, että junioreiden määrä pohjoisen alueella on kasvanut, koska kilpailussa oli yli 60 junioria joista 47 poikaa.

Aluetour 3 JärviseutuKisalinkki Alue Tour 3. osakilpailuun 

AGNICO_EAGLE_Kittila_Pos_PMS_Text_Blue